26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

#VeerPakkeZe Maurice Hofman: ‘MVV-Roda was de derby der derby’s’

voetbal

#VeerPakkeZe Maurice Hofman: ‘MVV-Roda was de derby der derby’s’

Dinsdag 27 januari 2015

De ontmoetingen van MVV met VVV en Fortuna in het Geusseltstadion kunnen zonder twijfel als ‘derby’ worden aangemerkt. Maar de derby MVV-Roda is, in de ogen van de 43-jarige Maurice Hofman,  met afstand de belangrijkste van alle Limburgse ontmoetingen.

“Absoluut”, beweert Hofman. “Dat was de derby der derby’s. Geloof me. Wekenlang vóór deze wedstrijd waren wij spelers bezig met deze ontmoeting. De rivaliteit was vele malen groter dan tegen welke andere club dan ook. Let wel, wij waren ‘echte’ Maastrichtenaren die tegen de Kerkradenaren van Roda speelden. Zo’n duel moesten we winnen, dat begrijp je wel. Of in elk geval niet verliezen.”

Maurice Hofman kwam als 19-jarige, technisch begaafde en razendsnelle rechterspits van amateur RKSV Heer naar MVV. Een van zijn hoogtepunten in zijn profloopbaan was de hattrick tegen FC Utrecht in september 1994. Binnen acht minuten scoorde Hofman drie doelpunten. MVV won het duel met 2-3. Op dezelfde avond scoorde Maurice Graef van Roda uit tegen NAC (2-4) ook een hattrick maar had daar iets meer tijd voor nodig.

Duels tegen Roda JC waren heroïsche ontmoetingen. Nog steeds praten de oudere MVV’ers over deze bijzondere wedstrijden.

“Vergeet niet dat MVV in die tijd een topelftal had”, zegt Hofman. “Roda ook, hoor. Daar speelden onder meer Luijpers, Trost, Hansen, Graef en Boerebach. Ook geen kleine jongens. MVV was bijna een jaar lang ongeslagen. We stonden na zes wedstrijden op de derde plaats van de ranglijst. Daardoor ook waren we minder geïntimideerd door een tegenstander. Dat is wel eens anders geweest. Als we toen de grens van Limburg passeerden richting het westen werden we al nerveus.”

De vraag of Maurice de wedstrijd MVV-Roda op zondag 1 februari bijwoont wordt beantwoordt met: “wat denk je zelf…?!”

#VeerPakkeZe

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners