29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

‘Lèste Graas’ uit Stadion de Geusselt te koop

voetbal

‘Lèste Graas’ uit Stadion de Geusselt te koop

Donderdag 28 mei 2015

Voor supporters, sponsoren en sympathisanten van MVV Maastricht en voor iedereen die een uniek stukje historie in bezit wil krijgen: het ‘Lèste Graas’ uit Stadion de Geusselt is te koop.

De Geusseltclub speelde 113 jaar al haar thuiswedstrijden op natuurgras. Vele MVV-ers, zoals Willy Brokamp, Jo Bonfrère, Johan Dijkstra, Jo Toennaer, Bert van Marwijk, Cees Schapendonk en Erik Meijer hebben hier furore op gemaakt. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat MVV Maastricht haar thuiswedstrijden echter op kunstgras spelen. Door de verkoop van het gras, wat mensen vervolgens thuis kunnen onderhouden, wordt een uniek stuk historie behouden. Een tastbaar aandenken aan 113 jaar (prof)voetbal in Maastricht op natuurgras. De opbrengst van het Lèste Graas gaat naar de MVV-jeugd, Maastricht United en Playing for Success.

Het natuurgrasveld wordt door de club tegen een aantrekkelijke prijs van € 5,- per potje verkocht, inclusief echtheidscertificaat. Op zaterdagen en zondagen, in de periode vanaf 30 mei tot en met 20 juni, zijn de potjes Lèste Graas te verkrijgen bij Intratuin Maastricht (Molensingel 87).

Felbegeerde items als de middenstip, de penaltystippen en de cornerhoeken worden middels een digitale veiling per opbod verkocht in dezelfde periode. Bij grote afnemers die 20 potjes of meer afnemen, worden de potjes aan huis bezorgd. Meer informatie: klik hier.

Op donderdag 4 juni aanstaande zullen enkele oud spelers en MVV-coryfeeën zich in het stadion inspannen om ‘hun’ gras uit te steken en een groot aantal potjes te vullen.

Een gedeelte van het uitgestoken gras groeit verder in de bakken van 50/50 B-GREEN in de wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld en wordt geconserveerd voor een later tijdstip . Deze ‘community garden’ is een bruisend ontmoetingspunt door en voor de burgers in de nabijheid van de A2. Een proeftuin waar onderwijs, kennis delen en ervaring opdoen centraal staan.  Er worden groenten, fruit, bloemen en planten verbouwd en samen wordt er gewerkt aan duurzaamheid.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners