26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Lang verwacht, eindelijk daar... Dé derby MVV-Roda JC

voetbal

Lang verwacht, eindelijk daar... Dé derby MVV-Roda JC

Vrijdag 30 januari 2015

Iedereen met een rood-wit hart heeft er lang op moeten wachten... Nu is het eindelijk zover: dé derby MVV Maastricht - Roda JC wordt weer gespeeld in Stadion de Geusselt! De streekderby heeft een tijd lang niet op het programma gestaan, maar zondag 1 februari is het zover: 14.30 uur klinkt het fluitsignaal van arbiter Jeroen Sanders.

De clash tussen de clubs uit Maastricht en Kerkrade heeft een lange historie en werd meestal in de Eredivisie afgewerkt. Tot het jaar 2000. Toen degradeerde MVV Maastricht naar de eerste divisie en verdween het affiche uit de programmaboeken. Tot nu... Weliswaar wordt dé derby van zondag in de Jupiler League afgewerkt, maar daardoor is deze derby niet minder glansrijk. Heel regio Maastricht kijkt er in ieder geval naar uit!

Op het veld zal het moeten gebeuren. En daar zullen zondag een hoop bekenden elkaar treffen. Bij de gasten uit Kerkrade staan Tom van Hyfte, Nathan Rutjes en Yannick Derix onder contract. Dit drietal speelde afgelopen seizoen nog in het rood-wit van MVV Maastricht. Langs de lijn staat trainer René Trost, die drie seizoenen lang trainer was van de Geusseltclub. Kjell Knops daarentegen, momenteel aanvoerder van de Sterrendragers, speelde in de jeugd van Roda JC en maakte zelf zijn opwachting in de hoofdmacht van de Kerkraadse club. Extra sentimenten derhalve, die zeker zullen meespelen in de derby.

Trainer Ron Elsen kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van zondag: "Roda JC is één van de twee 'reuzen' in de Jupiler League momenteel. Samen met koploper NEC Nijmegen heeft de club een grote selectie die veel kwaliteit herbergt. Ondanks de dip die Roda JC na de winterstop doormaakt (m.u.v. de bekerwedstrijd tegen PSV), is de ploeg heel gevaarlijk. Wij zullen de Kerkraadse club op onze eigen manier moeten bestrijden. We moeten voortborduren op het spel dat we tijdens onze thuiswedstrijden spelen. Geen enkele ploeg heeft ons in Stadion de Geusselt kunnen domineren. Elke thuiswedstrijd is MVV kansrijk."

Ron Elsen kan zondag beschikken over een volledig fitte selectie. Daar zijn deze winterstop de Heerenveen-huurlingen Jens Jurn Streutker en Pascal Huser nog aan toegevoegd. Huser maakte afgelopen zondag tegen VVV Venlo reeds zijn debuut. Dat zit er voor Streutker zondag aanstaande wellicht ook in. 

Het stadion is op dit moment bijna uitverkocht. Het beperkt aantal beschikbare kaarten wordt vrijdag en zaterdag nog verkocht aan de Infobalie/kassa bij het stadion en online via mvv.nl/tickets.

Zorg dat u deze clash in Stadion de Geusselt niet mist!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners