logo De Graafschap

De Graafschap

Jong Ajax volgende tegenstander MVV Maastricht

Donderdag 26 februari 2015

Vrijdag 27 februari zijn de beloften van Ajax de volgende tegenstander van MVV Maastricht. Op de Toekomst in Amsterdam start de wedstrijd van de equipe van Ron Elsen om 20.00 uur.

Jong Ajax bevindt zich in de brede middenmoot van de Jupiler League. Het gezelschap, 5 ploegen groot, bezet plaats 7 t/m 11 en heeft ieder 40 punten vergaard uit de gespeelde 26 wedstrijden. De talenten van de Eredivisieclub kenden een goede start na de winter. Weliswaar was Sparta Rotterdam eind januari veel te sterk voor de jonge Amsterdammers (6-0), maar alle overige wedstrijden werden niet verloren. Beste resultaat werd behaald in Volendam, waar de plaatselijke FC in de laatste minuten werd geklopt: 3-4.

Jong Ajax lijkt de laatste paar wedstrijden patent te hebben op het nemen van een voorsprong, waarna het die voorsprong ook net zo makkelijk weer uit handen geeft. Zo kwamen de Ajacieden met 0-2 voor bij Volendam, en zelfs met 3-0 voor tegen Roda JC en RKC Waalwijk. De laatste twee tegenstanders wisten er nog ternauwernood een gelijkspel uit te peuren door in de laatste minuut de gelijkmaker aan te laten tekenen.

Zaak dus voor MVV om tot het laatste fluitsignaal door te strijden, ongeacht de tussenstand. Dat zal trainer Ron Elsen echter wel moeten doen met een uitgedunde selectie. In de wedstrijd tegen Helmond Sport, afgelopen zaterdag, moest de trainer Leroy Labylle en Mark Veldmate al voor rust wisselen vanwege blessures. Beide spelers zullen vrijdag niet in actie komen. Ook het meespelen van Jo Coppens (hand) en Bryan Smeets (knie) staat op losse schroeven.

Aan Ron Elsen de taak om zijn elftal toch klaar te stomen voor de wedstrijd in Amsterdam. Per slot van rekening is de wedstrijd de laatste van periode 3 en wil MVV Maastricht met een goede generale aan de laatste periode beginnen die ook nog eens start bij streekrivaal Fortuna in Sittard (vrijdag 6 maart).