logo De Graafschap

De Graafschap

Gevecht om subtop eindigt onbeslist (2-2)

Maandag 28 september 2015

Het gevecht tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht om een plek in de subtop van de Jupiler League eindigde vrijdag 25 september jl. onbeslist. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Steven Pereira en Pieter Nys, maar beide keren wist FC Dordrecht de stand gelijk te trekken: 2-2.

FC Dordrecht en MVV Maastricht waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. In het begin van de eerste helft kreeg Dordrecht enkele schotkansen, maar keeper Mattijs Branderhorst was op zijn post. Jordy Croux kreeg na 25 minuten spelen de grootste kans van de wedstrijd. Hij speelde zich op links goed vrij, maar verzuimde met rechts een hoek uit te zoeken. Keeper Te Loeke had derhalve weinig moeite om het schot te keren. In de 39e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een corner van links werd door Steven Pereira goed binnen gekopt: 1-0. Het was meteen ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht via een mooie aanval op gelijke hoogte. Een goede combinatie tussen Fortes en Janga bracht die laatste in scoringspositie: 1-1. Het was het sein voor MVV Maastricht om weer ten strijde te trekken. Opnieuw was het Jordy Croux waar het gevaar vandaan kwam. Over rechts werd hij weggestuurd door Stef Peeters. Na een balaanname met het hoofd was de aalvlugge vleugelaanvaller zijn directe tegenstander kwijt en was hij tevens eerder bij de bal dan keeper Te Loeke. Het tikje naar links was precies voldoende om Pieter Nys in staat te stellen rustig binnen te schuiven: 2-1. Er leek weinig aan de hand en MVV stond tot een kwartier voor tijd dan ook prima, als een blok. Bij een makkelijk gegeven vrije trap aan de rechter zijlijn was het echter Lumu die de bal in één keer binnen krulde. Mattijs Branderhorst ging daarbij jammerlijk onder de hoge bal door: 2-2. Na de invalbeurt van Emmo Güvenç werd MVV nog enkele malen dreigend, maar het beste schot van Emmo Güvenç eindigde centimeters over de deklat.

En zo bleef het gelijkspel op het scorebord staan. Daar schieten beide ploegen weinig mee op. Met 11 punten uit 8 wedstrijden is de plek in de middenmoot verstevigd, maar zien beide clubs de subtop weer twee punten uitlopen. Vrijdag in Den Bosch zal MVV een nieuwe poging ondernemen om drie punten aan het totaal toe te voegen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.