20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Erop of eronder voor MVV in Oss

voetbal

Erop of eronder voor MVV in Oss

Donderdag 16 april 2015

Vrijdag 17 april aanstaande is het in Oss erop of eronder voor MVV Maastricht. Het team gaat voor de laatste strohalm om het seizoen goed af te sluiten: de 4e periodetitel. Dan moeten de Sterrendragers wel winnen om uitzicht te houden op de tweede plaats in de periodestand, die uiteindelijk achter NEC Nijmegen reden zal geven voor een feestje en deelname aan de Jupiler Play-Offs. 

FC Oss is één van de verrassingen van het voetbalseizoen. Trainer Wil Boessen had voor de winterstop de beschikking over topschutter Kevin van Veen, die zich dermate profileerde dat hij een contract wist te verdienen bij Scunthorpe United in de Engelse League One. Zonder de spits haalde FC Oss toch de 3e periodetitel binnen op de laatste speeldag van de betreffende periode. Het team presteert derhalve boven verwachting en neemt dan ook een 6e plaats in op de huidige ranglijst. Met 55 punten uit 34 wedstrijden strijdt de ploeg dan ook volop mee om een plek bij de eerste vijf en derhalve instromen in de tweede ronde van de Jupiler League. 

Een zeer lastige tegenstander voor MVV dus in de strijd om de 4e periode. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat de mannen van Ron Elsen vrijdag de voorlaatste stap kunnen zetten naar een Bronzen Stier. FC Volendam, 4e op de algemene ranglijst, en normaal angstgegner van de Sterrendragers, werd vrijdag jl. met 6-2 van de mat geveegd in Stadion de Geusselt. Het team heeft drie wedstrijden op rij gewonnen (voor de eerste keer dit seizoen) en zit derhalve in een zeer positieve flow.

Met een fitte selectie, alleen Mark Veldmate ontbreekt, gaat MVV onderweg naar Oss. Kjell Knops en Marco Ospitalieri, vorige week bankzitters, maar normaal gesproken goed voor een plek bij de eerste elf, zullen moeten afwachten of het basisteam van vorige week aangepast gaat worden. Trainer Ron Elsen lijkt daar geen reden voor te hebben. Of Sven Braken uiteindelijk aan het duel gaat beginnen valt nog wel te bezien. De spits brak afgelopen vrijdag zijn neus en moest in de rust richting het ziekenhuis. Braken zou kunnen spelen, zij het met een op maat gemaakt masker. Mocht Braken vrijdag niet aan kunnen treden, dan zal Pascal Huser logischerwijs zijn plaats in de punt innemen.

FC Eindhoven, dé concurrent voor MVV Maastricht in de 4e periode met 1 punt voorsprong op de Maastrichtenaren, treedt vrijdag aan tegen RKC in Waalwijk. De Eindhovenaren dienen de Waalwijkers echter niet te onderschatten, want ook RKC presteert goed in de 4e periode. De club behaalde in de 4e periode zowat de helft van het totale aantal punten dat dit seizoen werd vergaard in de Jupiler League (12 om 25). Andere ploegen die op de loer liggen zijn VVV Venlo en FC Emmen. VVV speelt vrijdag uit tegen Helmond Sport, FC Emmen komt zaterdag in actie tegen Achilles '29. FC Emmen is overigens de laatste tegenstander in de 4e periode voor MVV Maastricht.

Kortom, alles ligt nog open in de strijd om de 4e periode. Vrijdagavond om 21.45 uur weten we hoe MVV ervoor staat met het oog op de laatste wedstrijd. De wedstrijd vrijdag in Oss begint om 20.00 uur. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners