logo De Graafschap

De Graafschap

Discutabele penalty nekt MVV Maastricht (0-1)

Vrijdag 19 september 2014

De Graafschap heeft op vrijdag 19 september jl. in Maastricht MVV een overwinning weten te ontfutselen. In Stadion de Geusselt was MVV zeker in de eerste helft de betere ploeg, bleef het heel lang 0-0, maar ging De Graafschap na een discutabele strafschop met de volle 3 punten naar huis: 0-1.

MVV Maastricht begonm aan de wedstrijd zoals het dat vorige week tegen VVV Venlo ook deed: furieus. Dat leidde tot een drietal goede kansen voor de thuisclub. Er was echter nog een overeenkomst met vorige week: de kansen werden niet afgemaakt. De enige kans die werd afgemaakt, Mark Veldmate werkte een voorzet achter doelman Heusinkveld, keurde de scheidsrechter af wegens hands. De Graafschap counterde een aantal keer gevaarlijk en bereikte het doel van Jo Coppens enkele malen, maar de Belgische MVV-doelman wenste niet gepasseerd te worden en deed daar dan ook alles aan. Een schot, kort voor rust, was het gevaarlijkste wapenfeit van de Superboeren. Coppens tikte de bal ternauwernood over het aluminium.

In de tweede helft zakte MVV te ver terug en kwam De Graafschap beter in haar spel. Het leidde verder niet tot grote kansen, maar enkele minuten voor tijd wisten de gasten toch te scoren. Dat deden ze met de hulp van scheidsrechter Boom, die bij een vrije trap hands constateerde van Bryan Smeets. De MVV-middenvelder kreeg de bal echter snoeihard tegen zich aan geschoten, terijwl hij zijn handen naast zijn lichaam had en een verre van "onnatuurlijke beweging" maakte, laaat staan "met de hand naar de bal bewoog". Iedereen met een rood-wit shirt viel over de scheidsrechter heen, maar die hield voet bij stuk. Het tafereel leverde drie gele kaarten op aan MVV-zijde. Dat alles mocht niet baten dat Lazic de onverdiende pingel toch binnen schoot: 0-1. MVV drong nog heel even aan, maar tot een geslaagde doelpoging kwam het ensemble van Ron Elsen niet meer.

MVV zakte een plekje op de ranglijst naar plaats 15. Komende woensdag krijgt de ploeg de kans zich te revancheren tegen Helmond Sport. Deze wedstrijd is in het kader van de KNVB-beker en wordt in Stadion de Geusselt gespeeld om 20.00 uur.