20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

#VeerPakkeZe Roberto Lanckohr: ‘Rivaliteit MVV en Roda speelde hoofdrol’

voetbal

#VeerPakkeZe Roberto Lanckohr: ‘Rivaliteit MVV en Roda speelde hoofdrol’

Woensdag 28 januari 2015

Volgens Roberto Lanckohr (45), directeur MKB van de ING-bank Maastricht, waren het niet de spelers van het MVV van toen, maar de kranten, radio en lokale televisie-items die ervoor zorgden dat de derby MVV-Roda meer werd dan een gewone wedstrijd.

“Natuurlijk waren ook wij met de derby bezig”, zegt Roberto Lanckohr. “Maar het echte gevoel werd extra versterkt door de drommen aanwezige supporters tijdens de trainingen; de lange rijen voor de kassa’s en journalisten die voorbeschouwingen wilden schrijven. Als speler werd je meegezogen in deze beleving en het enthousiasme. De derby tegen Roda was een speciale wedstrijd. Dat zal elke speler die ooit zo’n duel heeft gespeeld beamen. Tegen Fortuna ook wel, maar toch iets minder. MVV en Roda speelden in die tijd - 1992, 1993, 1994 - in de subtop. Er was een behoorlijke rivaliteit tussen beide clubs, maar dat moet je niet als negatief ervaren. We probeerden elkaar de loef af te steken. Dat klinkt beter. En met een toeschouwersaantal van 9.000 tot 10.000 was het plaatje kompleet. Uit tegen Roda was uiterst moeilijk. Thuis was het een ander verhaal en waren we vaak aan de winnende hand.”

Roberto Lanckohr, geboren in Heerlen, ging op 14-jarige leeftijd van SVN naar PSV en maakte vervolgens uitstapjes naar MVV, Haarlem, Fortuna en het Oostenrijkse Graz. Lanckohr speelde van 1990 tot 1997 als rechterspits of aanvallende middenvelder bij MVV.

“Ik herinner me de thuiswedstrijd op 5 maart 1994 van MVV tegen Roda die we met 1-0 wonnen. Ik scoorde het enige doelpunt. Dat was tegen Roda met onder anderen Van der Luer en keeper Waterreus. Een behoorlijk sterke ploeg. Door tot het einde toe te vechten als leeuwen hebben we gewonnen.”

#VeerPakkeZe

Strategische Business Partners