26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

#DERBYTIME Reginald Thal aan het woord

voetbal

#DERBYTIME Reginald Thal aan het woord

Donderdag 27 november 2014

In de aanloop naar de derby tegen Fortuna Sittard van aanstaande vrijdag laten wij deze week iedere dag één oud-speler aan het woord die vertelt over zijn favoriete derby. Vandaag aan het woord: Reginald Thal

Reginald Thal: "We knalden erin en speelden voor de eer"

Reginald Thal (49), die zijn hele voebalcarrière voor MVV speelde, herinnert zich elke derby, tegen Fortuna en Roda JC, als ‘zeer bijzonder’, zowel de thuis- als de uitwedstrijden. Vooral de derby’s tegen Fortuna herinnert de Maastrichtenaar zich nog als de dag van gisteren.

“Zo’n wedstrijd betekende echte strijd”, zegt Thal. “Vanaf de aftrap tot en met het eindsignaal, je speelde voor de eer van Maastricht. Bij Fortuna (‘je ergerde je groen en geel…’) met zijn Engels aandoenende stadion, heb ik menig mooie, maar keiharde duels uitgevochten met Linford. Er speelden toen ook veel lokale jongens bij Fortuna Sittard en zeker bij Roda. Mannen die later grote voetballers zouden worden, zoals Van Loen, Fräser, Been, Van de Luer... Over zo’n aantaande derby werd weken van tevoren gepraat. Wij speelden toen met onder meer met Dijkstra, Quaden, Delahaye, Hofman, Driessen, Linders, Maas, Van Marwijk, Gerets, Nanninga en Vermeulen. Vanaf het begin knalden we erin, kan ik je vertellen en dat alles met maar één ding voor ogen: winnen!

Tijdens het spelen van een derby spelen nog veel andere, belangrijke, dingen een rol zoals sentimenten, trots, en - zeker niet op de laatste plaats – het rolmodel voor de jeugd. “Wij spelers lieten zien met hoeveel passie wij speelden, hoe hoog onze mentale en fysieke inzet was. We lieten de jonge, aankomende sporters zien wat er bedoeld wordt met inzet en de wil om te winnen. Dat gold natuurlijk ook voor de tegenpartij en dat maakte een derby een echte wedstrijd.”

Reginald Thal, die nog regelmatig in De Geusselt te vinden is, begon zijn carrière als spits, maar werd onder trainer Pim van de Meent in de verdediging geplaatst waar hij de rest van zijn carrière bleef spelen. In 325 officiële wedstrijden scoorde Thal 23 keer. Bij zijn afscheid in 1995 werd de boomlange Maastrichtenaar uitgeroepen tot lid van verdienste.

Ook de vader van Reginald Thal, Michel Thal, speelde overigens voor MVV. Hij moest zijn carrière vanwege een blessure vroegtijdig staken en werd bij zijn afscheid uitgeroepen tot erelid van MVV.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners