26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

#DERBYTIME MVV en Fortuna kruisen degens

voetbal

#DERBYTIME MVV en Fortuna kruisen degens

Donderdag 26 november 2015

Het is weer #DERBYTIME! Maandag 30 november kruisen MVV Maastricht en Fortuna Sittard in Stadion de Geusselt de degens in dé Limburgse derby van het seizoen. De wedstrijd tussen de rood-witten uit de hoofdstad en de geel-groenen uit Sittard begint om 20.00 uur.

De gasten uit Sittard komen maandag naar De Geusselt om het seizoen weer een beetje kleur te geven. De geel-groene kleuren zijn, met dank aan alle randperikelen rondom de club, enigszins vertroebeld. Buiten alle bestuurlijke akkefietjes, werd trainer Peter van Vossen enkele weken geleden aan de kant gezet vanwege de matige prestaties van het eerste elftal. Assistenttrainer Jeffrey Kooistra neemt momenteel de honneurs waar op de bank.

Sportief gezien gaat het, zoals gezegd, niet van een leien dakje bij de Sittardse club. De club acteert momenteel als een grijze muis in de onderste regionen van de ranglijst. Daar bezetten de Sittardenaren de 17e plaats, met 11 punten uit 14 wedstrijden. De Fortuna-defensie werd in 14 wedstrijden al 37 keer gepasseerd en heeft daarmee de twijfelachtige eer de meest gepasseerde defensie van de Jupiler League te zijn. De voorhoede deelt echter ook mee in de malaise. Fortuna maakte tot nu toe 14 doelpunten. Alleen RKC Waalwijk scoorde dit seizoen minder: 9 keer.

Bovenstaande feiten kunnen echter allemaal de prullenbak in, want het is tenslotte #DERBYTIME!. En tijdens derby's gelden andere regels. De regels van strijd en passie. Garantie's uit het verleden... 

En dus dient MVV Maastricht de borst nat te maken. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners