20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

#VeerPakkeZe Jeffrey van As: ‘Flair, bluf en goed, aanvallend voetbal’

voetbal

#VeerPakkeZe Jeffrey van As: ‘Flair, bluf en goed, aanvallend voetbal’

Zaterdag 31 januari 2015

Jeffrey van As (42) begint het gesprek met zijn beste wensen voor MVV. Het gaat hem aan het hart dat de Maastrichtse club waar hij vier seizoenen (1992 tot en met 1996) met veel plezier heeft gespeeld onderaan de ranglijst prijkt. “Dat verdient die club niet”, vindt de geboren Leidenaar.

Van As, in het bezit van ‘Oefenmeester 1, 2 en 3’, was een geboren linkerverdediger. De dit jaar ontslagen technisch directeur van NAC Breda herinnert zich tot in detail de wedstrijden tegen Roda en Fortuna. Qua beleving prijken ook bij hem de derby’s tegen de Kerkraadse ploeg bovenaan. Van As speelde onder meer bij Jong Ajax, ADO Den Haag en MVV.

“Het waren ‘aparte’ wedstrijden, die derby’s”, weet Van As. “Zeker die tegen Roda. In het MVV van toen speelden minimaal acht Limburgers waarvan de meeste Maastrichtenaren. Prima gasten. Als we tegen Roda speelden puilde het stadion uit. Andersom trouwens ook. Roda was dan ook een ploeg die boven aan de competitieladder stond. Ik meen zelfs op de tweede plaats. Ik weet dat we met flair, bluf en aanvallend voetbal de meeste teams op afstand konden houden. Tegen Roda had ik het best moeilijk. Ik ben niet de snelste maar ik moest… hoe heet-ie ook weer… Babangida in bedwang houden. Razendsnelle, technisch begaafde rechterspits. Maar door me goed op te stellen lukte me dat. Mooi elftal hadden we toen. Enthousiaste jongens. MVV was toen een gevreesde ploeg. Winnen in Maastricht was niet vanzelfsprekend. Ploegen vonden het op zijn zachtst gezegd ‘vervelend’ om naar Mestreech af te zakken.”

#VeerPakkeZe

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners