20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

#DERBYTIME Gerrie Schrijnemakers aan het woord

voetbal

#DERBYTIME Gerrie Schrijnemakers aan het woord

Woensdag 26 november 2014

In de aanloop naar de derby tegen Fortuna Sittard van aanstaande vrijdag laten wij deze week iedere dag één oud-speler aan het woord die vertelt over zijn favoriete derby. Vandaag aan het woord: Gerrie Schrijnemakers

Gerrie Schrijnemakers: ‘Derby is altijd een bijzondere wedstrijd’

Hij is wars van elke vorm van geweld. Gerrie Schrijnemakers (58), voormalig linkerverdediger van MVV en Fortuna, ergert zich dan enorm als zogenaamde supporters weer eens deelnemen aan calamiteiten die bij elke derby schijnbaar normaal zijn. Zeker tijdens wedstrijden tegen Fortuna, Roda of VVV lijken vernielingen, gooien met bommetjes op het speelveld, racistische uitspraken en/of provoceren van de tegenstander bij een dergelijke ontmoeting te horen.

Schrijnemakers: “Onvoorstelbaar, deze excessen tegenwoordig. Ach, vroeger kwamen ook onregelmatigheden voor, dat ontken ik niet, maar niet in de vorm zoals dat tegenwoordig is. Het schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn. Ik heb én voor MVV én voor Fortuna gespeeld, wij spelers kenden elkaar goed. Die derby’s waren altijd bijzondere wedstrijden. Weken van tevoren praatten we over de ontmoeting die altijd spannend was maar vaak in een gelijkspel eindigde. Natuurlijk wil je dat je eigen ploeg wint, maar teveel chauvinisme mag niet de boventoon voeren.”

Gerrie Schrijnemakers, een echt voetbaldier die maar voor één doel naar het stadion van zowel Fortuna als MVV komt: kijken naar een boeiende, mooie pot voetbal. “En een leuke sfeer op de tribunes”, voegt hij eraan toe.

Als Gerrie Schrijnemakers - hij speelde van 1975 tot 1979 bij MVV en van 1979 tot aan het einde van zijn voetballoopbaan bij Fortuna - op zijn voetbalpraatstoel zit is hij moeilijk af te stoppen. Het tekent zijn sportiviteit en het toont zijn voetbalhart als hij zegt: “Of het nu een nederlaag van MVV of van Fortuna is, elk verlies doet me pijn. Ik kijk uit naar een mooie en spannende wedstrijd tussen die twee zonder ongeregeldheden. Reken maar dat ik erbij ben.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners