29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

#VeerPakkeZe Dave van Bogaert: ‘Tegen Roda altijd een goed gevoel’

voetbal

#VeerPakkeZe Dave van Bogaert: ‘Tegen Roda altijd een goed gevoel’

Donderdag 29 januari 2015

Maastrichtenaar pur sang Dave van Bogaert maakte de derby MVV-Roda maar één keer in zijn loopbaan mee. De verdediger heeft echter nog geen seconde van het duel vergeten. De 35-jarige projectmanager bij Veilig Verkeer Nederland woont momenteel in Geleen (….‘kan ik dat wel zeggen?’....) en probeert zoveel mogelijk thuiswedstrijden van MVV bij te wonen. Hij doorliep alle jeugdteams van MVV en werd uiteindelijk door de toenmalige trainer Jan Reker bij de selectie gevoegd als rechterspits. Van Bogaert verhuisde later, onder trainers Körver, Koevermans en Reijners (de huidige bondscoach van het succesvolle damesvoetbalteam) naar de verdediging.

“Bij sommige tegenstanders had ik een ‘unheimlich’ gevoel. Zo’n voorgevoel dat het wel eens slecht zou kunnen aflopen. Bij Roda niet. Als we tegen Roda speelden wist ik bijna zeker dat het goed zou gaan. Ik speelde graag tegen die jongens. Zeker tijdens een derby die altijd voor een sfeervol en afgeladen stadion zorgde. De wedstrijd die ik speelde eindigde in 0-0. Ik was 22 jaar. Dat was in 1995, het jaar dat MVV degradeerde herinner ik me.”

Van Bogaert noemt de derby tegen Roda ‘heel speciaal’. Niet alleen vanwege de sentimenten maar ook omdat Roda in die tijd aan de top van de vaderlandse competitie meedraaide.

“Het was dus zaak van die knapen te winnen. Tja, het zijn toch een beetje ‘the Germans’, hè? En vergeet de supporters niet die een grote invloed op de sfeer en de wedstrijd hebben. Later kwam ik op de bank terecht. Zat ik me te verbijten. Ik was fit, voelde me sterk, maar mocht niet spelen. Dat vreet aan je, hoor.”

Dave van Bogaert rekent aanstaande zondag op een gelijkspel. “Maar in mijn hart hoop ik dat MVV wint.”

#VeerPakkeZe

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners