20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

#VeerPakkeZe Anton Vriesde: ‘Zo’n derby heeft iets extra speciaals’

voetbal

#VeerPakkeZe Anton Vriesde: ‘Zo’n derby heeft iets extra speciaals’

Zondag 01 februari 2015

Zelf speelde Hagenaar Anton Vriesde maar één derby met MVV tegen Roda JC. Maar deze wedstrijd staat op zijn netvlies gebrand als ‘extra speciaal’.

“Vooral de supporters, maar ook iedereen die met MVV te maken had was in die tijd hels als een gesprek plotseling over Roda startte”, herinnert Vriesde zich. “Tijdens een wedstrijd tegen Roda speelden ook emoties een rol. Later hoorde ik dat de Kerkradenaren ervoor hebben gezorgd dat MVV dat jaar zou degraderen. Roda zou MVV een kunstje hebben geflikt, had ik van horen zeggen. Vraag me niet naar de feiten. Die ken ik niet. Wist ik veel. Ik kende die historie niet. Feit is wel dat er altijd iets extra’s ontstond tijdens zo’n derby. Het was een gevecht van het begin tot het einde in een uitverkocht stadion. Sportief. Dat wel.”

Anton Vriesde speelde wel vaker derby’s met zijn toenmalige club FC Den Haag. Maar zoals dat in Limburg werd beleefd was onbekend voor hem.

“MVV-Fortuna was ook een echte derby, maar MVV-Roda was een tikkeltje erger. Beladen zelfs. De oppepper van trainer Koevermans was niet echt nodig. De preek vóór de wedstrijd: ‘we rekenen op jullie, jongens’, was ook niet nodig. De spelers waren al weken met deze wedstrijd bezig. Ik voelde die Limburgse rivaliteit niet zo. Ik kwam van Den Haag naar het zuiden afgezakt en speelde voor wat ik waard was. Ik moet toegeven dat de sfeer in het stadion voor mij en de andere spelers een extra drive betekende. Die spanning. Er kwam iets extra’s los. Tijdens de derby speelde ik als voorstopper tegen spits Marc Luijpers, herinner ik me. Wat ik ook nog weet is dat we verloren. Dat was minder leuk, natuurlijk.”

#VeerPakkeZe

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners