26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Derby Time in De Geusselt

voetbal

Derby Time in De Geusselt

Donderdag 17 april 2014

Vanavond mogen we ons opmaken voor de derby tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd van het jaar! Het wordt deze keer een heel speciale en zeker spannende derby, want bij een overwinning kunnen we een grote stap zetten voor de plaatsen voor de Play-Offs.

Fortuna Sittard staat met 51 punten uit 35 duels momenteel negende in de ranking. Dit zijn er evenveel als MVV, maar aangezien Fortuna Sittard een beter doelsaldo (+11) heeft dan MVV (+1) staan ze een plaats hoger. Afgelopen weekend won Fortuna Sittard enigszins verrassend met 2-1 tegen VVV Venlo. Ook MVV pakte vorige week zaterdag de belangrijke drie punten tegen FC Emmen. Zowel MVV als Fortuna doen het ook goed in de strijd om de vierde periode. De ploeg van Ron Elsen behaalde één punt meer dan Fortuna en staat momenteel op een mooie derde plaats in deze ranking. Fortuna Sittard daarentegen staat vierde en maakt dus ook nog volop kans. 

Tijdens de vorige ontmoeting op 4 oktober 2013 wonnen de Maastrichtenaren met 0-1 op het veld  van Fortuna Sittard. Het was een spannende wedstrijd, waarin 2 rode kaarten werden uitgedeeld. Het was aanvaller Maic Sema die destijds de winnende treffer aan de zijde van MVV maakte. Voor aanstaande vrijdag zijn Sjors Verdellen en Michael La Rosa geschorst. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners