29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

De voorzitter spreekt: "Steun de spelers en kom naar het stadion"

voetbal

De voorzitter spreekt: "Steun de spelers en kom naar het stadion"

Vrijdag 24 oktober 2014

Beste MVV'er,

De competitie is nu tweeënhalve maand oud en daarom willen we u graag informeren over de stand van zaken bij MVV Maastricht. Communicatie is er nooit genoeg en daarom houden wij u regelmatig op de hoogte van hetgeen er bij de club gebeurt. Geruchten en interpretaties in de pers zorgen vaak voor een eenzijdige beeldvorming. De resultaten op de ranglijst bepalen soms de opinie over de status van de club, zowel in de ogen van sommige supporters als van de pers. Heel begrijpelijk en menselijk, echter is het de verantwoordelijkheid van de club om hier op een verstandige manier mee om te gaan. Het bestuur realiseert zich dat wel degelijk en volgt nog steeds de visie zoals geformuleerd in het visiedocument 2010-2018.

Deze visie, goedgekeurd door zowel de initiatiefgroep als de ledenraad van de Vereniging, volgen wij nog steeds en is onze leidraad om in 2018 een financieel gezonde club te zijn met jong talent uit de regio, zodat ‘Us MVV’ er over 100 jaar nog steeds bestaat. Naast het feit dat MVV van ‘Us’ is, is MVV ook gewoon een bedrijf waar niet meer uitgegeven mag worden dan er binnen komt, net zoals bij u thuis. Sinds 2010 heeft MVV 1 seizoen een negatief resultaat behaald en 3 seizoenen winst, waaronder ook afgelopen seizoen. Momenteel is onze accountant bezig met de jaarstukken, welke binnenkort voor publicatie gereed zullen zijn, zodat u zichzelf op de hoogte kunt stellen van de vorderingen van deze club.

Dit seizoen, maar zeker ook volgend seizoen, eisen een strak financieel regiem zodat MVV structureel op financieel gebied op eigen benen kan staan. Momenteel zitten we op schema als het gaat over de begroting en verwachten wij ook voor dit seizoen weer een winst. Dat is onze opdracht en daar staan wij voor.

Financieel gezond zijn en blijven is de absolute noodzaak en dit heeft helaas consequenties voor zowel de commerciële als de voetbaltak van MVV. De organisatie is aanzienlijk gekrompen en tegelijkertijd hebben we gezien dat er vrijwilligers zijn opgestaan om MVV te helpen. De wijze waarop Veer Zien MVV onze catering elke wedstrijd verzorgt is fenomenaal en laat zien hoe mensen met een MVV-hart deze club groot maken. Geen negatieve geluiden, maar de handen uit de mouwen en achter jouw club gaan staan. Dit is enorm stimulerend voor iedereen, met name voor alle vrijwilligers en medewerkers die dagelijks hard werken voor deze mooie club. Dit MVV laat zien dat met een positieve benadering enorm veel mogelijk is en zullen we negativisme op de koop toe moeten nemen.

We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben en het is dan ook een groot compliment aan Ron Elsen en zijn staf dat zij dit jonge maar talentvolle team op de been hebben weten te brengen. De huidige stand op de ranglijst is wat hij is, echter er is geen paniek ondanks de begrijpelijke emoties die hiermee gepaard gaan. Er zit potentieel in deze groep en dat hebben we reeds een aantal keren mogen zien in De Geusselt zoals o.a. de wedstrijd tegen VVV.

Dit team heeft tijd nodig, dat weten we allemaal en dat zullen we ze geven door verstandig te blijven en elkaar positief te blijven coachen, van bestuurders tot aan supporters.

Over supporters gesproken die elke week weer voor die geweldige sfeer blijven zorgen. Na het debacle in Cuijk zijn er supporters opgestaan en hebben zich verenigd in het Supportersoverleg, van ‘Trepke B’ tot en met de Ultra's. Zij zijn met een plan gekomen om samen achter MVV te gaan staan en hebben een plan bedacht om op het gebied van catering, sfeer en sociale aanpak te gaan zorgen voor meer sfeer, communicatie en dus vertrouwen in De Geusselt. Als bestuur zijn wij daar enorm blij mee en het zal ongetwijfeld gaan bijdragen aan de positieve lijn die MVV heeft ingezet. Onderschat niet wat positieve ondersteuning doet met spelers en trainers. Niemand, maar dan ook niemand, gaat beter presteren wanneer hij uitgescholden wordt, ook u en ik niet.

Uiteraard gaan deze veranderingen niet van de een op de andere dag en zullen er best nog wel zaken gebeuren die voor verbetering vatbaar zijn en die zullen we niet uit de weg gaan. Anders is niet altijd beter, maar beter is wel omdat je het anders hebt gedaan! Kortom, er is weer licht aan het eind van de tunnel en dat is bemoedigend voor iedereen die onze club een groot hart toe draagt.

Morgenavond treffen we elkaar weer in De Geusselt tegen Achilles’29 en roepen wij u allen op om achter onze jongens te gaan staan en ze te blijven steunen zoals wij van u gewend zijn, uiteindelijk spreken wij niet voor niets van "Us MVV".

Namens alle medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden danken wij u voor uw steun,

Paul Rinkens,

Voorzitter Stichting MVV

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners