20:00

NAC Breda

Belangrijke overwinning MVV in Oss (0-1)

Maandag 20 april 2015

MVV Maastricht heeft vrijdag 17 april jl. met een 0-1 overwinning in Oss de laatste strohalm gegrepen in de strijd om de 4e periode. De ploeg van Ron Elsen won van FC Oss door een doelpunt, 5 minuten voor tijd, van middenvelder Bryan Smeets. De Sterrendragers hebben nu nog één concurrent over voor de 4e periodetitel: FC Eindhoven. De Eindhovenaren wonnen met 0-1 bij RKC Waalwijk en blijven daardoor één punt voorsprong houden. Vrijdag 24 april aanstaande valt de beslissing in de periodestrijd, als FC Einhoven thuis aantreedt tegen FC Oss en MVV in Stadion de Geusselt FC Emmen ontvangt.

MVV Maastricht had in Oss moeite met het snelle en gladde kunstgras. De mat was juist voor aanvang van de wedstrijd besproeid en daar hadden de rood-witten last van. Ballen sprongen ver van de voet, combinaties kwamen niet helemaal uit de verf en menig speler gleed weg op de gladde ondergrond. Dat gebeurde in de 9e minuut ook bij Sven Braken. De spits, die vanwege zijn gebroken neus speelde met een masker, verdraaide daarbij zijn knie en moest de strijd meteen staken. Een tegenvaller voor trainer Ron Elsen, die vroeg zijn eerste verse kracht moest brengen: Pascal Huser. De eerste helft ging gelijk op. MVV kreeg een eerste goeie kans na een half uur spelen: Jordy Croux zette voor, Davy Brouwers kopte op doel. Keeper Hengelman was attent en pakte de bal goed. Aan de andere kant was Sanusi op slag van rust dichtbij de 1-0. Zijn vrije trap ketste af op de kruising.

Na de rust werd het spelbeeld gedraaid in het voordeel van MVV Maastricht. MVV zette FC Oss onder druk, maar de kansen bleven nog uit. Aan de andere kant moest Dalian Maatsen één keer reddend optreden op de doellijn bij een schot van een Osse aanvaller. Jordy Croux zag op zijn beurt twee schoten net over de lat van Hengelman zeilen. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zonder doelpunten ging eindigen, maar daar dacht Bryan Smeets anders over. Hij kreeg vijf minuten voor tijd de bal op de 16 meter voor zijn voeten en punterde het leer in de hoek, onbereikbaar voor Hengelman: 0-1. FC Oss moest in de tegenaanval en dat leidde tot meer ruimte voor de MVV-aanvalslinie. Jordy Croux en Davy Brouwers kregen beide nog een 100% kans, maar verzilverden deze niet. Het bleef daardoor tot het einde spannend. Na het laatste fluitsignaal werd de belangrijke uitoverwinning gevierd met het volle uitvak. Na het inventariseren van de andere uitslagen is duidelijk dat er nog maar één concurrent over blijft in de strijd om de 4e periode. FC Emmen en VVV Venlo lieten het liggen tegen respectievelijk Achilles '29 (2-2) en Helmond Sport (3-1 verlies). FC Eindhoven behield de 'koppositie' in de 4e periode (achter NEC Nijmegen, dat al kampioen is) en moet vrijdag punten morsen in de thuiswedstrijd tegen FC Oss. MVV kan derhalve vrijdag in één klap het hele seizoen goed maken door bij winst, en een gunstige uitslag in Eindhoven, een Bronzen Stier in de wacht te slepen. Het zal een spannend avondje worden in Stadion de Geusselt...