20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

10 jaar Meer dan Voetbal

voetbal

10 jaar Meer dan Voetbal

Woensdag 26 november 2014

Voetbal is Meer dan Voetbal! Op 26 november is het 10 jaar geleden dat voormalig premier
Balkenende het voetbal opriep om de krachten te bundelen voor een sterkere samenleving. De
KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie gaven hieraan gehoor en richtten stichting Meer dan Voetbal op.
De afgelopen 10 jaar zette het voetbal haar maatschappelijke kracht in voor het grootste sociale
netwerk van Nederland. Dit leverde vele geweldige projecten en initiatieven op. Ook MVV Maastricht heeft hieraan bijgedragen. We lichten vandaag een moment uit.

Wekelijks is MVV Maastricht niet alleen zichtbaar op het voetbalveld, maar ook op diverse andere plekken in de Maastrichtse samenleving. De spelers merken dat hun maatschappelijke inzet ertoe doet, dat motiveert, dat stimuleert. Nog belangrijker is dat we merken dat hun inzet jongeren in onze regio sneller motiveert om een stapje extra te zetten op school, lid te worden van sportclub maar ook gewoon te ontbijten en water te drinken na het voetballen (in plaats van sportdrank). Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het alles behalve, vraag dat maar aan docenten, trainers, hulpverleners of beleidsmakers. Zij hebben MVV ontdekt als middel om juiste snaren te kunnen raken.

Het is onze overtuiging dat er nog veel meer mogelijk is. De maatschappelijke initiatieven zijn gegroeid naar projecten en zijn inmiddels “Vaan us Allemaol”. Scholen, zorginstellingen, de universiteit, de gemeente, Leger des Heils, voetbalclubs, vrijwilligers, professionals, sponsors etc. hebben deze samen met MVV Maastricht en onze maatschappelijk Stichting 'Veer Doen 'T' tot stand gebracht.

De stichting Meer dan Voetbal ondersteunt  MVV Maastricht in allerlei opzichten op maatschappelijk gebied. Mede dankzij de intensieve samenwerking tussen MVV Maastricht en al haar partners, werd de club in 2013 uitgeroepen tot Maatschappelijke Profclub van het Jaar. Een titel om trots op te zijn!

Bekijk hier het filmpje van de nominatie.

Bekijk hier de bekendmaking van de winnaars.

Bekijk hier het filmpje van de winnaars.

Dit geweldige resultaat van vele jaren hard werken was natuurlijk een kroon op het maatschappelijke werk van MVV Maastricht. Maar het is onze overtuiging dat er nog veel meer mogelijk is. In de toekomst zal MVV Maastricht dan ook, samen met alle partners en met ondersteuning van Meer dan Voetbal, aan de maatschappelijke weg blijven timmeren.

MVV Maastricht feliciteert de Stichting Meer dan Voetbal met deze mijlpaal. Keep up the good work!

Voetbal is Meer dan Voetbal, MVV Maastricht is Meer dan Voetbal.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners