http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1434969/NL/reg/guvenc21.jpg

Aanmelden Coachavond MU

Maastricht United organiseert samen met Maastricht Sport & MVV Maastricht in het kader van Maastricht United on Tour thema-avonden. De thema bijeenkomsten zijn gericht op kennisvergroting bij het kader van de amateurverenigingen.

INLEIDING

Maastricht Sport werkt samen met MVV, MU en KNVB om het Maastrichtse voetbalklimaat te versterken Dit doen we door het organiseren van wedstrijden, trainingen en activiteiten voor de jeugd en het aanbieden van programma’s rondom deskundigheidsbevordering voor het technisch kader van verenigingen. Deze thema’s zijn verbonden aan de nieuwe visie van de KNVB ‘De winnaars van morgen’.

DE WINNAARS VAN MORGEN

De opzet van de reeks thema-avonden is een combinatie theorie en praktijk. Het theoretische gedeelte wordt nu verzorgd door Koen Daerden, hoofd Jeugdopleiding KRC Genk. Een opleiding die zich kan meten met de topopleidingen in Nederland. Koen Daerden zal de verschillen in Belgische en Nederlandse opleidingen bespreken. Een jeugdteam van KRC Genk zal een demotraining verzorgen op het veld. Voorafgaand aan de training zal de doelstelling toegelicht worden. Tijdens de training wordt aangegeven met welke variaties in oefenvorm, coaching en gedrag spelers beïnvloed worden. Na afloop wordt de training geanalyseerd. Theorie en praktijk wordt besproken. In groepjes wordt gediscussieerd met de aanwezige trainers. Is er een verschil tussen de beleving van een jeugdspeler van betaald voetbal organisatie en een amateurvoetballertje? Is er een verschil in beleving tussen Belgische en Nederlandse Spelers (discussie tussen Koen Daerden en Andre Koolhof). Wat kan een trainer doen om zijn spelers te beïnvloeden? En wat kan een trainer doen om het winnen te bevorderen? De leidraad is echter: beter willen worden. Want dat is een winsituatie voor het individu én het team.

Programma van de avond (23/1/2017)

18.45 uur Inloop

19.00 uur Ontvangst door Paul Penders, sportcoach Maastricht en Algemeen Directeur MVV Maastricht


19.10 uur ‘Willen winnen, hoe doe je dat?’

Koen Daerden geeft een toelichting op de organisatie van KRC Genk. Wat doet de gerenommeerde Belgische jeugdopleiding om teams én spelers bewust te maken van willen winnen.

20.00 uur Praktijk training

Op het veld van het Geusseltstadion wordt een demonstratie training verzorgd door een jeugdteam van KRC Genk. Voorafgaand aan de training wordt eerst de doelstelling van de training toegelicht.

21.00 uur Analyse van de training
Onder leiding van gespreksleider Andre Koolhof zal aangeven welke (eenvoudige) instrumenten de trainers gebruiken om de training te sturen en spelers te beinvloeden.

21.15 uur Discussie, vragen aan panel

Andre Koolhof geeft de aanwezige de gelegenheid om vragen te stellen aan het panel.

21.30 uur Afsluiting

Paul Penders zal aangeven welke cursussen Maastricht Sport aanbiedt voor de trainers in de regio.

Ervaringsdeskundigen

Koen Daerden is oud-international van België. Hij heeft bij Belgisch topploegen gespeeld als Standard Luik, Club Brugge en Genk. Op dit moment is hij Hoofd Jeugd Opleiding van KRC Genk. Deze opleiding heeft tal van Belgische Internationals opgeleid (Kevin De Bruyne, Tibaut Courtois)
Andre Koolhof is een zeer ervaren KNVB coach. Hij werd Europees Kampioen dames O19.

Organisatie

Maastricht Sport, MVV Maastricht en Maastricht United

Doelgroep

Jeugdtrainers en seniorentrainers

Locatie

Stadion de Geusselt

Aanmelden

Geïnteresseerde (jeugd)trainers en kaderleden kunnen zich uitsluitend via de website aanmelden voor deze gratis coachavond. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Vragen

Stuur een e-mailtje naar: paul.penders@maastricht.nl

Aanmelden Coachavond MU 23/1/2017Geslacht:*
Lid van voetbalclub?*